הבניין, בן שלוש קומות (1,700 מ"ר), כולל סניף קמעונאי, סניף עסקי ואת מינהלת אזור הצפון של הבנק. בנק הפועלים ימשיך לקדם הקמת מבנים על בסיס עקרונות הבנייה הירוקה ככל שיתאפשר.


בשלב התכנון בוצעו הדמיות ממוחשבות של המבנה, המראות את חשיפת הבניין לשמש בכל ימות השנה. על בסיס הדמיות אלו תוכנן ניתוב אור טבעי לחלל המבנה, הוקמו הצללות חיצוניות אופטימאליות להכנסת קרני שמש, כך שתימנע קרינה ישירה וחימום יתר בקיץ, ולעומת זאת תתאפשר חדירת אור שמש לחימום בחורף.


התאורה המלאכותית מתבססת על גופי תאורה מסוג T5 ו-LED החסכוניות בצריכת חשמל. מערכת בקרת תאורה ועמעום משולבת חיישנים מאפשרת הארה מדויקת ויעילה לפי הצרכים. לאור העובדה כי מיזוג הנו צרכן האנרגיה העיקרי במבני משרדים, הותקנה בבניין מערכת מתקדמת ((VRF, המבטיחה גמישות באספקת עומס קירור משתנה בנצילות ויעילות מרבית. מערכת זו עושה שימוש חוזר בחום ובקור שנוצרים במבנה וחוסכת כ- 30% בהוצאות התפעול בהשוואה למערכות אחרות. מערכת אוויר צח משולבת במערכת המיזוג, לאחר טיפול באיכותו, כך שאוויר נקי בטמפרטורה מותאמת, מגיע לכל אזורי המבנה ויוצר נוחות אקלימית לכל באי המקום.
מערכת שליטה ובקרה מתזמנת את הפעלת המיזוג והתאורה בהתאם לעיתוי נוכחות העובדים. מערכת זו מבוקרת ממוקד שליטה מרכזי בבנק.

צריכת המים בבניין נמוכה בשיעור של 40 אחוז מהסטנדרט, כתוצאה מהתקנת חסכמים בברזים, מכלי הדחה דו-כמותיים ושימוש במי עיבוי המזגנים להשקיה לצמחיית הגינון, שהנה חסכונית בצריכת מים. בנוסף, משטח החנייה הוכשר באמצעות חצץ המאפשר חלחול מי הגשמים למאגרי מי התהום.


בסמוך לכניסה למבנה הוצבו מתקנים לאופניים לשימוש הלקוחות והעובדים, והותקנה מקלחת לרוכבי אופניים מבין עובדי הסניף. בתהליך הבנייה בוצעה הפרדת פסולת ומחזור חומרים. פסולת הבניין נאספה לשימוש חוזר, פסולת עץ שימשה לחיפוי עץ במבנה, ריצוף העץ הנו מבמבוק טבעי והשטיחים בעלי תו תקן ידידותי לסביבה. לאחר גמר הבניה נעשה שיקום נופי לאזור המבנה. הבניין נמצא בתהליך קבלת תו תקן ירוק, 5281, ממכון התקנים.

 

צילום: יחסי ציבור

 

{loadposition google02}