בפרויקט מתוכננים 4 מגדלים, בני 30 קומות כל אחד ובהיקף של כ- 450 דירות - הראשונים שנבנים בהתאמה לבנייה מדברית אקולוגית ומותאמים לאקלים המדברי ולחזון הפיתוח של העיר. כך לפי תוכנית שאושרה בוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה, מחוז דרום. יזם המגדלים היא חברת לאקי קאנטרי.

ארבעת המגדלים יוצרים מתחם פרטי סגור, ממוקמים לאורך שדרות טוביהו, ציר תנועה מרכזי החוצה את העיר ומסמן את קו התפתחות העיר מהמרכז. הפרויקט ממוקם בצמוד לקניון חדש המשמש מוקד צריכה ובילוי בעבור תושבי העיר. לאחרונה ניתן לראות התעוררות גדולה בדרום, שוק הנדל"ן גואה באיזור הדרום בכלל ובעיר ב"ש בפרט, וההשקעות בתחום נמצאות במגמת צמיחה מתמדת. אוכלוסייה גדולה עוברת לאיזור ב"ש והדרום וזאת בזכות מעבר של בסיסי צה"ל לאיזור על קציניהם ובני משפחותיהם, ובנוסף ב"ש נותנת מענה ראוי ואיכותי לצעירים רבים שמחפשים דיור מיוחד.

לדבריו של האדריכל אבנר ישר: "בבואינו לתכנן את הפרוייקט עמדה לנגד עיננו שבירת החזות המדברית הצחיחה ויצירת מוקד מגורים חדשני התואם לחזון הפיתוח של העיר. בניה ירוקה מדברית דורשת ידע רב ומשפיעה על התכנון, לא כל שכן בניה מדברית במגדלים, ולכן ההתמחות שלנו בתחום הזה סייעה לנו לתכנן פרוייקט בעל איכויות ירוקות וחסכון באנרגיה. העמדת המגדלים נגזרת מכיוון השמש לא רק בקיץ אלא גם בחורף - העמדת המגדלים ב- 4 הפינות של החלקה תוחמות את המגרש ומאפשרות להנות מקרני השמש החמימות בחורף ללא הטלת צל אחד על השני, מחד, ומהצללה בקיץ, מאידך."

עוד הוסיף אבנר ישר: "למעשה, אנו מביאים סטנדרט של מגדלים מת"א - לב"ש וברמת גימור גבוהה עם שיטת בניה מתקדמת. מתחם המגורים הסגור יושב על ציר תנועה ראשי, מהווה ריאה ירוקה, ומתוכנן בסטנדרטים גבוהים שטרם נראו בבירת הנגב."

על הפרויקט
בפרויקט מתוכננים ארבעה מגדלים בני 30 קומות הקשורים ביניהם בבניה מרקמית נמוכה אשר יחדיו יוצרים מתחם פרטי סגור, הכולל בתוכו מרכז ספא, בריכת שחיה ומועדון דיירים הממוקמים בתוך גינה פנימית. הכניסה למתחם דרך מבנה כניסה רישמי ומפואר מרחוב בית אל, מאוייש בשומר. כניסת הרכבים לחניון תת קרקעי הממוקם מתחת למגדלי המגורים נעשית בפינות המגרשים. בחניון מתוכננות חניות עבור הדירות, מחסנים וחדרים טכניים.
הגינה הפנימית מהווה ריאה ירוקה אליו צופות הדירות מלמעלה. הגינה עשירה בצמחייה, שבילים ופרגולות למעבר מוצל בין הבניינים ובדרך למרכז הספא של המתחם. כמו כן, שילוב תעלות מים המסמלות את מקור החיים כמעין נווה מדבר.

על הדירות
תכנון הדירות מתאפיין בחלוקה בין "אזור יום" - חדר המגורים בעל חזית שקופה ומאווררת, ו"אזור לילה" - חדרי השינה המבודדים תרמית בקירות בנויים בעלי מסה אטומה. בקומת הקרקע מתכונן לובי כניסה מפואר המחובר לגינה הפנימית של הפרויקט ומקושר למרכז הספא ולבריכת השחיה.

על המגדל
מגדל המגורים בן 30 קומות. כל מגדל מצוייד ב 4 מעליות, 2 חדרי מדרגות, שוט (שרוול/פיר) אשפה קומתי, ומערכות מתקדמות על-פי הסטנדרטים המקובלים בתכנון מגדלים. תכנון הדירות נעשה על-פי עקרונות הבניה הירוקה תוך התחשבות באקלים המדברי המאפיין את המקום.

מאפיינים ירוקים וחיסכון באנרגיה
אלמנטים מתוכננים המשולבים בפרוייקט בדגש לחסכון באנרגיה ובניה ירוקה

העמדת המבנים: חשיפה לשמש חורפית והצללה בקיץ. אופן העמדת המגדלים והמרחק ביניהם מאפשר להנות משמש חורפית מחממת ומצל בקיץ המושג על-ידי בניית קרניזים מעל החלונות.

הפנייה: הפניית המגדלים על-פי כיוון הרוח המאפיין את האזור - להקניית איוורור ולהחדרת בריזה וקרני השמש בחורף לדירות. ההפנייה והעמדה יוצרת פתיחת הנוף המדברי לכל המגדלים ללא הסתרה וחסימת האופק.

מסה תרמית: חדרי השינה בנויים בקירות מבודדים הקולטים את החום במשך שעות היום ופולטים אותו לפנים החדר בשעות הערב והלילה הקרים.

אוורור מפולש: הדירה נהנית מ 2 כיווני אויר בחדרי המגורים בכדי ליצור תנועת אוויר ולנצל את גובה המגדל והבריזה לאוורור הדירה.

מיחזור והפרדת אשפה: כל מגדל מצויד בחדר אשפה הכולל פיר אשפה המפריד בין אשפה רטובה ליבשה, מיון ומתקני מחזור אשפה.

הגינה - מיקרו אקלים: גינה פנימית הבנויה ממשטחים ירוקים וצמחיה מותאמת לאקלים המדברי, חסכונית במים, היוצרת הגנה מסופות אבק. הגינה לשימוש הדיירים, כוללת מעברים מוצללים ושבילים בשילוב אלמנט מים להגברת הלחות והורדת הטמפרטורה ליצירת אווירה נעימה בתחום הגן. הגינה מונעת סינוור האור החזק בקיץ, תעלות המים בגן כסמל למקור החיים במדבר והגינה כנווה מדבר משגשג. הגינה המשופלת בחלקה הצפוני יוצרת הפרדה ויזואלית ואקוסטית בין הקניון למגורים.

שרות: בפרויקט מתוכנן מרתף תת קרקעי לטובת חניות תת קרקעיות ומחסנים ובכך מפנה את הקרקע במפלס הרחוב לטובת פיתוח הגינה. במפלס הקרקע מתוכנן בכל מגדל חדר אשפה מרכזי המחובר לשוט אשפה קומתי. בשטח הגינה מתכונן כביש שרות אחורי המיועד לפינוי אשפה וגישה לטובת רכב שרות לאחזקה וטיפול בשטחי הספא. מיקום הפרוייקט הינו על ציר תנועה ראשי הנשען על תחבורה ציבורית ומרכז קניות סמוך.

קרינה: סינון קרינה יעשה על ידי זכוכית מרסנת קרינה והגנות על הפתחים על-ידי תריסים, וקרניזים מעל הפתחים בחדרי שינה.

הדמיה: יחסי ציבור

{loadposition google02}